Page 9 of 9 FirstFirst ... 789
Results 81 to 84 of 84

Thread: ZWS alpha2 feedback

  1. #81
    Hej Martyn,

    Have you been able to start looking into Outlook 2016 on the Mac? As described here , Outlook seems to require 2010 SP2 or newer.

    I get the following log, when I try to connect:

    2016-02-08 22:06:12,062 10400:-4901d940 <xxx> [CRITICAL] zarafa_ws.frontend.request Request: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><soap:Envelope xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:t="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/types" xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/messages"><soap:Header><t:RequestServerVersion Version="Exchange2010_SP2" /><t:MailboxCulture>de-DE</t:MailboxCulture><t:TimeZoneContext><t:TimeZoneDef inition Id="Romance Standard Time"/></t:TimeZoneContext></soap:Header><soap:Body><GetFolder xmlns="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/messages"><FolderShape><t:BaseShape>IdOnly</t:BaseShape></FolderShape><FolderIds><tistinguishedFolderId Id="publicfoldersroot"></tistinguishedFolderId></FolderIds></GetFolder></soap:Body></soap:Envelope>

    2016-02-08 22:06:12,063 10400:-4901d940 <xxx> [CRITICAL] zarafa_ws.frontend.request Response: <?xml version='1.0'?>
    <soap:Envelope xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">

    <soap:Header>
    <t:ServerVersionInfo MajorBuildNumber="628" MajorVersion="10" MinorBuildNumber="0" MinorVersion="0" xmlns:t="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/types" />
    </soap:Header>
    <soap:Body>
    <m:GetFolderResponse xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/messages" xmlns:t="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/types"><m:ResponseMessages

    I've found some info from microsoft about the soap header to be as follows for Exchange 2010

    <soap:Header>
    <t:ServerVersionInfo MajorVersion="8" MinorVersion="1"
    MajorBuildNumber="191" MinorBuildNumber="0"
    Version="Exchange2010"
    xmlns:t="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/types" />
    </soap:Header>

    What appears to me is that the Version="Exchange2010_SP2" (or whatever is correct with Version 10?) is missing in the ZWS response. Possible that Outlook stops, when not receiving back this properly?
    Last edited by segelfreak; 08-02-2016 at 10:34 PM.

  2. #82
    Hey guys,

    I'd like to ask you about your experience on the work load and response time ZWS causes on an apache installation.
    Actually, I'm using ZWS only with one single client (Mac Mail), but as soon as it connects, apache response with hosted websites dramatically slows down.
    I've checked long time now and this is not related to any heavy load the mail client may cause. it was nicely synced, no activities at all. Usually, the response is about 0.6 secs, but with a ZWS client connected, it will go up to 1.9 secs. This itself is barely acceptable for web visitors, but I do not want to think about what's going to happen if we have 20 users connected?

    Memory is not a bottle neck, I did check this as well as CPU load. Also this is still within a comfortable zone, at all times over 700-700K free, nothing swapped.
    The server is a shared host with Xeon E5-2680 CPU. (10 cores, 20 threads). Average cpu load is about 17-18, so also fine.

    Anyone with any experience, ideas or input?

  3. #83
    An user
    Guest
    Hi everyone,

    I am experiencing a similar error but with module "Properties" when attempting to start zarafa-ws-7.2.2.179-8.2 on Centos 7 with zcp-7.2.2.481
    installed and running

    Any idea what the issue is?

    Thanks
    Wiz
    Last edited by Wiz; 10-03-2016 at 02:25 PM.

  4. #84
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    6
    Hi.

    Still / again trouble with zarafa-ws:


    Any ideas??

    Thanks in advance!

Page 9 of 9 FirstFirst ... 789

Similar Threads

  1. WebApp 1.4 Feedback
    By Dominique in forum WebApp
    Replies: 46
    Last Post: 11-06-2014, 11:59 AM
  2. Z-Push 2.0 alpha2 released
    By Sebastian in forum Z-Push when using Kopano/Zarafa
    Replies: 23
    Last Post: 05-09-2011, 08:15 PM
  3. 6.20 RC2 Feedback
    By luis in forum Beta Feedback Archives
    Replies: 1
    Last Post: 07-01-2009, 09:35 AM
  4. 6.0 RC3 Feedback
    By aw_AFRISO in forum Beta Feedback Archives
    Replies: 4
    Last Post: 22-02-2008, 08:10 AM
  5. 6.0 RC2 Feedback
    By luis in forum Beta Feedback Archives
    Replies: 5
    Last Post: 21-02-2008, 03:57 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •