Results 1 to 2 of 2

Thread: Server "Zarafa" said: 500 Internal Server Error

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    1

    Server "Zarafa" said: 500 Internal Server Error

    Hi Everybody,

    I think I've read all posts about ERROR 500, but still cant figure out what the problem with my
    freshly installed z-merge and zarafa-agent is. Since Zarafa Ticketsupport can't help me I hope you can.

    I have installed zarafa and z-merge on the same machine:

    Ubuntu 10.04.4 LTS \n \l

    Zarafa:
    Product version: 7,1,1,37812
    File version: 37812

    z-merge:
    z-merge-agent_1.0-beta8-494.deb
    z-merge-zarafa_1.0-beta8-494.deb

    As described in the installation guide I execut a "/etc/init.d/z-merge check"
    This is the output:

    ################################################## #############
    Checking Z-Merge configuration:

    Step 1 - Check configuration
    ----------------------------------------------------------------------------
    parsing of configuration: ok
    checking ZMERGE_DIR: ok
    checking ZMERGE_LOGFILE: ok
    checking ZMERGE_ERRORLOGFILE: ok
    checking ZMERGE_SENDERRORS emailaddress: ok


    Step 2 - Check agent database connection
    ----------------------------------------------------------------------------
    connecting to database: Database initialized successfully: MDB2_Driver_mysql: (phptype = mysql, dbsyntax = mysql) [connected]
    database structure:
    lastmodes : ok
    objectmapping : ok
    usermapping : ok
    zmerge : ok


    Step 3 - Connector status and test
    ----------------------------------------------------------------------------
    loading connectors..ok

    checking server ------- "Sugar"
    The connector presents ERRORS!!
    Please check the values below and consult the installation manual troubleshooting area!

    - SugarCRM environment loaded ok
    - load configuration ok
    - loading libraries ok
    - Check SugarCRM version failed
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^---> This version of the Z-Merge SugarCRM connector was not designed and tested for SugarCRM 6.5.2

    Users on the system: 0

    checking server ------- "Zarafa"
    Could not connect to the server "Zarafa" - Error: HTTP Error: no data present after HTTP headers
    Server "Zarafa" said: 500 Internal Server Error


    ################################################## #############

    There is sugarcrm-version which is probably too new but thats OK for now.
    I first want to solve the problem with the zarafa-module.


    I tried several things from that point:


    Works great with admin account having an all OK.


    (This is what "/etc/init.d/z-merge check" probably does)
    Breaks with http 500 error!


    The /var/log/z-merge/zarafa-connector.log shows nothing special:

    ################################################## #############
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,470 [25292] DEBUG authenticate - Logged in successfully as:admin
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,528 [25292] DEBUG Check - Entering new getChanges(nosession, 975908, 1, 1)
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,529 [25292] DEBUG Check - ZM_MAX_CHANGES:2000 ZM_MAX_OBJECTS:50 ZM_WAIT_FOR_EVENTS:30
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,529 [25292] DEBUG Check - Getting changes: modid: 975908 zarafalastchageid: 975910
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,533 [25292] DEBUG Check - Try to open admin's store
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,568 [25292] DEBUG Check - Opened admin's store successfully
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,569 [25292] DEBUG Check - Store supports properties containing Unicode characters.
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,583 [25292] DEBUG Check - Object changed, processing -> source key:dd8919ab0f509e49a43f0f6fafea44553d3900000000 parentensourcekey:07400f0f5b154e3b85e89ddbfeda240e 120000000000
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,595 [25292] DEBUG Check - Entering _createChangeObject
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,596 [25292] DEBUG Check - Changes found for object:dd8919ab0f509e49a43f0f6fafea44553d390000000 0 modid:975909, owner:mergete, changetype:4098
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,600 [25292] DEBUG Check - Object changed, processing -> source key:07400f0f5b154e3b85e89ddbfeda240eb44906000000 parentensourcekey:07400f0f5b154e3b85e89ddbfeda240e 0b2100000000
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,612 [25292] DEBUG Check - Message class is not supported:IPM.Note
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,612 [25292] DEBUG Check - Changes found for object:07400f0f5b154e3b85e89ddbfeda240eb4490600000 0 modid:975910, owner:mergete, changetype:4097
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,613 [25292] DEBUG Check - lastchangeid:975910 newModid:975908 nrchanges:1 num_rows:2
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,613 [25292] DEBUG Check - new modid:975910 objects:1
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,613 [25292] DEBUG Check - Exiting getChanges(nosession, 975910)
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,619 [25292] DEBUG Check - Entering setChanges(nosession, 1, )
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,619 [25292] DEBUG Check - ZM_MAX_CHANGES:2000 ZM_MAX_OBJECTS:50 ZM_WAIT_FOR_EVENTS:30
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,620 [25292] DEBUG Check - Try to open admin's store
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,656 [25292] DEBUG Check - Opened admin's store successfully
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,656 [25292] DEBUG Check - Store supports properties containing Unicode characters.
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,659 [25292] DEBUG Check - Processing object:dd8919ab0f509e49a43f0f6fafea44553d390000000 0 for user:mergete, uid:
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,682 [25292] DEBUG Check - Entering _saveMessage(Resource id #68, Resource id #70, dd8919ab0f509e49a43f0f6fafea44553d3900000000)
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,682 [25292] DEBUG Check - Trying to update message:dd8919ab0f509e49a43f0f6fafea44553d39000000 00
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,706 [25292] DEBUG Check - Status:update_ok message:Object id:dd8919ab0f509e49a43f0f6fafea44553d3900000000 was successfully updated.
    Tue Aug 6 17:03:00 2013,724 [25292] DEBUG Check - Exiting setChanges(nosession, 1, )

    ################################################## #############


    When I try a "/etc/init.d/z-merge start" it won't start an produces the following lines in /var/log/z-merge/z-merge.log:
    ################################################## #############
    Tue Aug 6 17:00:11 2013,641 [27778] INFO main - initializing check tool
    Tue Aug 6 17:00:11 2013,720 [27778] DEBUG main - loadServers started
    Tue Aug 6 17:00:11 2013,721 [27778] DEBUG SugarCRM(Sugar) - initializing Profile - Sugar
    Tue Aug 6 17:00:13 2013,010 [27778] DEBUG Zarafa(Zarafa) - initializing Profile - Zarafa
    Tue Aug 6 17:00:13 2013,124 [27778] DEBUG main - loadServers - finished
    Tue Aug 6 17:04:09 2013,047 [27851] INFO main - start
    Tue Aug 6 17:04:09 2013,053 [27851] DEBUG MergeAgent - loadServers started
    Tue Aug 6 17:04:09 2013,053 [27851] DEBUG SugarCRM(Sugar) - initializing Profile - Sugar
    Tue Aug 6 17:04:09 2013,844 [27851] DEBUG Zarafa(Zarafa) - initializing Profile - Zarafa
    Tue Aug 6 17:04:09 2013,950 [27851] DEBUG MergeAgent - loadServers - finished
    Tue Aug 6 17:04:09 2013,953 [27854] INFO main - initializing MergeAgent PID: 27854
    Tue Aug 6 17:04:09 2013,968 [27854] DEBUG Database - Database initialized successfully: MDB2_Driver_mysql: (phptype = mysql, dbsyntax = mysql) [connected]
    Tue Aug 6 17:04:10 2013,034 [27854] INFO MergeAgent - Z-Merge-Agent '1.0-beta8 (494)' started as c7291 for Sugar <=> Zarafa
    Tue Aug 6 17:04:10 2013,034 [27854] INFO MergeAgent - start offline synchronization - total servers: 2
    Tue Aug 6 17:04:10 2013,034 [27854] DEBUG MergeAgent - -----------------------------OFFLINE SYNCHRONIZE------------------------------------
    Tue Aug 6 17:04:10 2013,035 [27854] DEBUG Mapping - Mapping initialized
    Tue Aug 6 17:04:10 2013,035 [27854] DEBUG Database - getLastModID: SELECT lastmod FROM lastmodes WHERE servername='Zarafa' AND targetserver='Sugar' LIMIT 1
    Tue Aug 6 17:04:10 2013,036 [27854] ERROR MergeAgent - runOfflineSync - no valid modID for SP(Sugar) - disabling server -> execute 'check'
    Tue Aug 6 17:04:10 2013,036 [27854] ERROR MergeAgent - runOfflineSync - no valid modID for SP(Zarafa) - disabling server -> execute 'check'
    Tue Aug 6 17:04:10 2013,036 [27854] DEBUG MergeAgent - runOfflineSync - no objects in conflict_queue
    Tue Aug 6 17:04:10 2013,037 [27854] DEBUG MergeAgent - runOfflineSync - no objects in output_queue or sending conflicts failed
    Tue Aug 6 17:04:10 2013,037 [27854] DEBUG Database - Database disconnecting: MDB2_Driver_mysql: (phptype = mysql, dbsyntax = mysql) [connected]
    Tue Aug 6 17:04:10 2013,037 [27854] DEBUG MergeAgent - -----------------------------OFFLINE SYNCHRONIZE------------------------------------
    Tue Aug 6 17:04:10 2013,037 [27854] INFO MergeAgent - offline synchronization completed - changes: 0 conflicts: 0
    Tue Aug 6 17:04:10 2013,037 [27854] DEBUG MergeAgent - starting livesync server subprocesses
    Tue Aug 6 17:04:10 2013,037 [27854] DEBUG MergeAgent - initializing LiveSync servers - total: 2
    Tue Aug 6 17:04:10 2013,037 [27854] FATAL MergeAgent - LiveSync server check failed: 'Sugar' is down
    Tue Aug 6 17:04:10 2013,037 [27854] INFO MergeAgent - MergeAgent will not start due errors
    Tue Aug 6 17:04:10 2013,037 [27854] INFO MergeAgent - MergeAgent stopped gracefully

    ################################################## #############


    I wonder why this http 500 error doesn't show up in the apache error log. There is just nothing about this error.

    Maybe the reason is some library version mismatch? This SOAP Module seems to be involved when the error occurs ...
    Are there any suggestions?

    Thank you in advance!
    Regards HWI

  2. #2
    Zarafa Testing
    Suyi's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    irc.freenode.com > #zarafa
    Posts
    839
    HI,
    still having this issue?
    maybe you can try to increase the php_memory limit to 64M
    Looking for users to test our releases, interested? send me a PM

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: 10-12-2015, 01:39 PM
  2. Local Folders "Sent" and "Drafts" not on Zarafa Server
    By troubleticket in forum Migration
    Replies: 4
    Last Post: 25-07-2013, 09:28 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 03-09-2012, 04:24 PM
  4. dagent returns "internal software error" when user not found
    By bepo in forum Administration and Integration
    Replies: 1
    Last Post: 20-08-2012, 09:34 AM
  5. "HTTP 500 Internal Server Error" on some HTML mails
    By silwol in forum WebAccess usage Archives
    Replies: 1
    Last Post: 23-08-2010, 01:13 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •