Results 1 to 6 of 6

Thread: Vonverting Database Servvice does not start

  1. #1

    Vonverting Database Servvice does not start

    When i start the zarafa server Ubuntu says OK everything successfull. But it ends imidiatly again. here is the log file. i just installed z-admin. before installing z-admin everything worked. same problem with fetchmail.

    Mon Nov 7 14:46:58 2011: Start: Converting database to Unicode
    Mon Nov 7 14:46:58 2011: Will not upgrade your database from 6.40.x to 7.0.
    Mon Nov 7 14:46:58 2011: The recommended upgrade procedure is to use the zarafa7-upgrade commandline tool.
    Mon Nov 7 14:46:58 2011: Please consult the Zarafa administrator manual on how to correctly upgrade your database.

  2. #2
    Zarafa QA
    Robin's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Delft, Netherlands
    Posts
    4,671

    Re: Vonverting Database Servvice does not start

    Hello Globetrotter,

    Z-admin installed the latest version of Zarafa. The 7. This needs a major database update. You can run:
    python /usr/share/doc/zarafa/zarafa7-upgrade

    And it will update you database for usage with 7.

    Greetings,
    Robin
    Zarafa IRC chat: irc.freenode.com > #zarafa
    Zarafa documentation: http://www.zarafa.com/content/documentation
    Zarafa Community webpage: http://community.zarafa.com

  3. #3

    Re: Vonverting Database Servvice does not start

    thanks already for your help. When i run it i get an importerror No module named MySQLdb.

  4. #4
    Zarafa QA
    Robin's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Delft, Netherlands
    Posts
    4,671

    Re: Vonverting Database Servvice does not start

    Hello Globetrotter,

    You need to install the python-mysql package.

    Greetings,
    Robin
    Zarafa IRC chat: irc.freenode.com > #zarafa
    Zarafa documentation: http://www.zarafa.com/content/documentation
    Zarafa Community webpage: http://community.zarafa.com

  5. #5

    Re: Vonverting Database Servvice does not start

    Just executed the upgrade again :

    Converting database to Unicode: 5 / 5 (100%)
    Update stores table usernames: 2 / 2 (100%)
    Converting properties for IO performance: 26 / 26 (100%)
    Creating counters for IO performance: 16 / 16 (100%)
    Creating common properties for IO performance: 4 / 4 (100%)
    Creating message attachment properties for IO performance: 2 / 2 (100%)
    Creating tproperties for IO performance: 25 / 25 (100%)
    Converting hierarchy for IO performance: 25 / 25 (100%)
    Creating deferred table for IO performance: 1 / 1 (100%)
    Converting changes for IO performance: 38 / 38 (100%)
    Converting names table to Unicode: 1 / 1 (100%)

    zarafa starts now ! Awesome ! but fetchmail still doesnt start

    Nov 18 17:12:17 zarafa01 postfix/smtp[3141]: 1E12622199A: to=<[email protected]>, relay=none, delay=0.03, delays=0.03/0/0/0, dsn=5.4.4, status=bounced (Host or domain name not found. Name service error for name=zarafa01.vangerwen.de type=A: Host not found)
    Nov 18 17:12:17 zarafa01 postfix/qmgr[3130]: 1E12622199A: removed
    Nov 18 17:12:17 zarafa01 postfix/cleanup[3150]: 1E97E22043F: message-id=<[email protected] de>
    Nov 18 17:12:17 zarafa01 postfix/qmgr[3130]: 1E97E22043F: from=<>, size=2572, nrcpt=1 (queue active)
    Nov 18 17:12:17 zarafa01 postfix/bounce[3147]: E9CED2205E3: sender non-delivery notification: 1E97E22043F
    Nov 18 17:12:17 zarafa01 postfix/qmgr[3130]: E9CED2205E3: removed
    Nov 18 17:12:17 zarafa01 postfix/smtp[3143]: 1E97E22043F: to=<[email protected]>, relay=none, delay=0.04, delays=0.04/0/0/0, dsn=5.4.4, status=bounced (Host or domain name not found. Name service error for name=zarafa01.vangerwen.de type=A: Host not found)
    Nov 18 17:12:17 zarafa01 postfix/qmgr[3130]: 1E97E22043F: removed
    Nov 18 17:59:51 zarafa01 postfix/master[3127]: terminating on signal 15
    Nov 18 17:59:51 zarafa01 postfix/master[5942]: daemon started -- version 2.7.0, configuration /etc/postfix

    i don't really understand what the logfile is trying to tell me :/
    thanks in advance for your help !

  6. #6
    Z-Admin Guru

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    57

    Re: Vonverting Database Servvice does not start

    Hello Globetrotter,

    the postfix on your machine is bouncing emails and can't send them to you. It looks like there is something wrong with your mail configuration. Either your maildomain is not correctly configured or the user doesn't exists that should get the email.

    Kind regards,
    Christof

Similar Threads

  1. z-merge won't start
    By stony999 in forum Z-Merge Development Archives
    Replies: 4
    Last Post: 08-02-2013, 03:37 PM
  2. Zarafa doesn't start anymore - Database recovered
    By netsrac in forum Installation, Configuration and Maintenance
    Replies: 6
    Last Post: 27-08-2012, 06:43 AM
  3. Z-merge doesn't start
    By ebogaard in forum Z-Merge Development Archives
    Replies: 9
    Last Post: 29-08-2011, 06:14 PM
  4. z-merge 'exits' soon after start
    By mars solutions in forum Z-Merge Development Archives
    Replies: 7
    Last Post: 13-02-2009, 07:56 PM
  5. Cant start Zarafa after upgrade
    By mgerste in forum Installation and Configuration Archives
    Replies: 1
    Last Post: 05-01-2009, 10:23 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •