Results 1 to 6 of 6

Thread: Zarafa 7.0 Beta 3 messing up Unicode

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    3

    Zarafa 7.0 Beta 3 messing up Unicode

    Heyho,

    I've installed zcp-7.0.0beta3-25734-debian-6.0-x86_64 into a clean debian squeeze and the webinterface cannot properly handle contacts with Umlauts. They're not passed on to the database according to a manual mysql select and if I fix it by hand in the db, I get "?" in the webfrontend. Same applies for z-push to my phone. According to firefox, the page itself is sent as unicode, so the issue must be somewhere between webinterface<->server<->mysql..

    Greets
    Markus

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    3

    Re: Zarafa 7.0 Beta 3 messing up Unicode

    Is this maybe resolved together with the mysterious commit 25736 I can see in Tickets?

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Delft
    Posts
    1,935

    Re: Zarafa 7.0 Beta 3 messing up Unicode

    I don't think this commit is related or will fix the issue, as this a commit for the quota monitor system.

    Can you maybe play around with Apache locale setting and see if this fixes something?
    It's anyway not a general bug in beta3 as a lot of people including myself run beta3 completely with unicode emails

    Milo

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    3

    Re: Zarafa 7.0 Beta 3 messing up Unicode

    It's a fresh debootstrapped Squeeze, just installed zarafa there according to manual, nothing special. Unicode chars are messed up in webinterface only, imap client works okay and so does iCal on OS X, the webinterface itself sends a unicode header (sniffed that with wireshark to make sure it really does) and browser responds correctly. Yet stuff in db is without unicode chars..

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    119

    Re: Zarafa 7.0 Beta 3 messing up Unicode

    just a wild option to consider : how is your mysql setup ?
    Zarafa ALPHA/BETA/RC feedback in BETA forum please.
    Zarafa IRC chat: irc.freenode.com > #zarafa
    Zarafa documentation: http://www.zarafa.com/content/documentation

  6. #6

    Re: Zarafa 7.0 Beta 3 messing up Unicode

    I agree with Remon … check that you have in /etc/my.cnf (section mysqld):
    Zarafa 7.0 (from beta1 upto rc1) works for me with cs_CZ.utf-8 locale and Czech emails and contacts.

Similar Threads

  1. Unicode issue
    By casalicomputers in forum WebAccess
    Replies: 4
    Last Post: 02-12-2011, 03:29 PM
  2. [solved] One more Unicode problem
    By mcepl in forum Beta Feedback Archives
    Replies: 3
    Last Post: 12-03-2011, 12:45 AM
  3. [hack] Unicode workaround
    By Juerd in forum C++ Development Archives
    Replies: 15
    Last Post: 03-02-2011, 08:09 AM
  4. Unicode Support
    By casalicomputers in forum Administration and Integration Archives
    Replies: 14
    Last Post: 05-11-2010, 05:08 PM
  5. Unicode support in 6.20
    By msavchenko in forum Administration and Integration Archives
    Replies: 9
    Last Post: 03-03-2010, 10:30 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •